Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Redőnyök/szúnyoghálók

Árnyékolástechnika

postmester@ablak-ajto-csere.hu

Nyilaszarok Otthona

+36305528619

 

Belső árnyékolóinkról

Tudta, hogy a belső árnyékolók használata hatással van a belső hőmérsékletre?

Használatukkal alacsonyabb belső hőmérsékletet eredményezhet a helyiségben.

Ezzel pedig spórolhat a hűtés-, és energiaköltségeken. Jobb klímát eredményezve általa.

Velük saját maga szabályozhatja a fényt és ezzel valamelyest a hőt is a helyiségben. Emellett felöltöztetik otthonát, munkahelyét. És nagy felületek illetve tetőtéri ablakok árnyékolására is alkalmasak lehetnek.

 

Azok, akik belső árnyékolókat használnak, többet spórolnak a hűtésköltségeken.

 

 

Redőnyök típúsai


Műanya redőny

 

Redőnyök

Előnyei:

 • megvédnek a kíváncsi szemek elől
 • megvédnek a napsugaraitól
 • megvédnek a betörőktől
 • télen csökken a fűtés költsége, mivel megőrzi a ház melegét
 • nyáron pedig kiválón véd a napsütéstől így kint tartja a hőt lehúzott állapotában
 • egyszerű és könnyen kezelhető

Típusai:

 • műanyag
 • alumínium
 • illetve a kettő kombinációja
 • rendelhető külső tokos vagy vakolható változatban is

Működtetése:

 • kézi
 • zsinóros
 • gurtnis
 • motoros

 

A redőnyöket a redőnyszekrénybe épített rolós rendszerű üvegszálas rovarhálóval is kiegészítjük.


Rovarhálós kombinált műanya redőny

 

Műanya, alumínium, vakolható stb.. Azaz minden típúsban!


A vakolható tokos redőny

Amennyiben az esztétika és a hatékonyság a legfontosabb szempontjaink egy redőnynél, a vakolható tokos megoldás a legjobb választás. Bár kizárólag építkezéskor, esetleg hőszigetelés vagy ablakcsere alkalmával célszerű ezt választani - ellenkező esetben a túl sok bontási és helyreállítási munka megemeli költségeinket -, mert nevéhez hűen a redőnyszekrényt és a lefutókat teljes egészében beépítik a homlokzatba. Ennek nemcsak a jobb megjelenés lesz a következménye, hanem a megnövekedő hő- és hangszigetelési képességek is, miközben a nagyobb méretezési szabadságnak hála a panoráma sem szenved csorbát. Alumínium változatban ráadásul motorizálható, sőt a színezhetőségről sem kell lemondanunk!


A külső tokos redőny

Ha nincs lehetőségünk vakolható tokos redőnyt szereltetni, a külső tokos megoldás is ugyanolyan jó alternatíva. Az árnyékolási tulajdonság terén ugyanis nincs számottevő különbség köztük - ugyanúgy 100 százalékos fényzárást kínál mindkettő -, de ezt a változatot a nyílászáró tokszerkezetéhez rögzítik hozzá, ami gyakran leronthatja az esztétikát, noha sem bontásra, sem helyreállításra nincs szükség a telepítéskor. Előnye, hogy bármikor és szinte bármilyen nyílászáróra szerelhető, teljes mértékben színezhető, ellenben mind a lefutók, mind a nagy redőnyszekrény látszanak majd kívülről, sőt utóbbi gyakran a panorámába is belelóghat. Cserébe a hő- és hangszigetelés szempontjából majdnem ugyanolyan jók, mint a vakolható tokos változatok.

 


Mozgathatóság szerint

Míg néhány évvel ezelőtt a redőnyöket kizárólag az úgynevezett gurtnis megoldással lehetett mozgatni, addig a modern technológiák ezen a téren is meghódították a piacot. Ma már ugyanis a redőnyök könnyedén motorizálhatók, egyszerű távirányítóval működtethetők, sőt mi több, a különféle okos megoldások révén automatizálhatók is.

Okos redőny

postmester@ablak-ajto-csere.hu

Nyilaszarok Otthona

+36305528619

Az okos, automata redőny gyakorlatilag nem más, mint egy különféle szenzorokkal kibővített motorizált redőny. Lényege, hogy az árnyékoló működése nemcsak távirányítóval kivitelezhető, hanem akár automatizálható is. Egy időzítővel például beállítható, hogy minden reggel magától beengedje a napsugarakat, egy szél- vagy fényérzékelővel pedig a viharokra is érzékennyé tehetjük, ezáltal még akkor sem kell aggódnunk otthonunk és nyílászáróink biztonsága miatt, ha elutaztunk, az okos rendszer ugyanis magától teszi majd a dolgát. Sőt mi több, az intelligens eszköz csatlakoztatható bármilyen korábban kialakított rendszerhez - például fűtéshez, világításhoz -, de lehetőséget ad a távoli kalibrálásra is, amihez elegendő lehet egy okostelefon.

 

A telepítés feltételei
Alapvetően elhanyagolható feltételei vannak, ha motorizált redőnyöket szeretnénk szereltetni otthonunkban, ezeket viszont valóban fontos komolyan venni a megfelelő és tartós működés érdekében.

Az egyik ilyen tényező ebben az, hogy megfelelő redőnyt válasszunk. Ez nyilvánvalóan akkor lényeges, ha utólagos motorizálásról beszélünk - hiszen egy gurtnis árnyékoló később is felvértezhető elektromos hajtással. Noha a megfelelő minőséget képviselő termékek kapcsán ma már teljesen mindegy, hogy alumínium vagy műanyag redőnyről beszélünk, azonban korábban csak előbbieket vértezték fel olyan, úgynevezett arriterezett kialakítással, mely biztosítja, hogy a redőnylécek egymás mellett ne tudjanak elcsúszni. Ez az aprócska biztonsági alkatrész nagyon sok műanyag redőnyből korábban kimaradt - bizonyos kategóriákon belül ma sem része a redőnypalástnak -, éppen ezért ez az egyik feltétele annak, hogy árnyékolóinkat motorizálni tudjuk. Lényeges kiemelni, hogy ma már nem csak az alumínium redőnyök szerelhetők fel elektromotorral, mindemellett pedig néhány típus utólag is arriterezhető, ha szükséges, de ettől még fontos kritérium ahhoz, hogy otthonunkban megvalósulhasson a telepítés.

A másik ilyen befolyásoló tényező az elektromos hálózat kérdésköréhez tartozik! Hogy egy motoros redőny működtethető legyen, ahhoz elengedhetetlen csatlakoztatni az ingatlan már korábban kiépített, vagy éppen kiépítés alatt álló áramhálózatához. Szerencsés helyzetben vagyunk, ha építkezés előtt vagy alatt döntünk az elektromos redőnyök szereléséről, hiszen ilyenkor a legegyszerűbb szakszerűen elvezetni a rendszert a nyílászárók felső részéhez, ahol egy elosztódobozzal biztosíthatjuk a későbbiekben a redőnymotor áramellátását. Mivel ez a szerkezet mindig a redőnyszekrényben - tehát az árnyékoló felső részén - kerül elhelyezésre, ezért lényeges, hogy ahhoz közel helyezkedjen el, méghozzá minden esetben beltéri szerelésre berendezkedve, hiszen nem a belső áramhálózatot visszük ki a lakásból, hanem a redőnymotorhoz tartozó kábelt visszük be a házba, hiszen csak így érhetünk el biztonságos és hozzáférhető kötést. Ezen felül lényeges még kiemelni, hogy utólagos motorizáláskor természetesen nem szükséges kivésni a falszerkezetet, külső kábelcsatornán is elvezethetjük a kábeleket a megfelelő helyre, melyet utána ízlésesen festhetünk és takarhatunk az esztétika jegyében.

A működési és működtetési sajátosságok
A szerelés tekintetében egy elektromos redőnyt a hálózathoz való csatlakoztatás kivételével ugyanúgy kell szerelnünk, mint a gurtnis kialakítású típusokat. Egy motoros redőny lehet külső- de vakolható tokos kialakítású is, tehát ugyanazok a kiváltságok illetik meg, mint manuálisan mozgatható társait, sőt a működési sajátosságok terén sem találkozhatunk jelentősebb különbségekkel.

A működés során ugyanis a redőnypalást ugyanúgy a fixen rögzített lefutóban mozog, mindössze a tengelyt nem a gurtni húzásával vagy engedésével hozzuk mozgásba, hanem a kapcsolódó redőnymotor forgatja meg a kívánt irányba az egész szerkezetet. Sokan tartanak tőle, de az elektromos redőny mozgása semmivel sem jár nagyobb hanghatással, mint a manuális típusoké, éppen ellenkezőleg, a palást folyamatos, kiegyensúlyozott haladása alapvetően inkább halkabb, miközben a motor is csak egy elhanyagolható búgó hangot hallat a működés során.

A működtetés tekintetében szintén nem beszélhetünk túlbonyolított rendszerről. A modern elektromos redőnyöket minden esetben távirányítóval lehet mozgásra bírni, vagyis egyetlen gombnyomás elegendő ahhoz, hogy elérjük vele a kívánt árnyékolóhatást. A távirányító használatának elsajátítása alig egyetlen percet vesz igénybe, ráadásul gyerekek és idősek egyaránt könnyedén megtanulhatják, amivel rendkívül kényelmessé és egyszerűvé tehető számukra az árnyékoló működtetése.

 

postmester@ablak-ajto-csere.hu

Nyilaszarok Otthona

+36305528619

Az automatizálásról
Ha a redőnyök motorizálásáról beszélünk, feltétlenül ki kell emelnünk a sorból az automatizálási lehetőséget, hiszen egyre több okosotthon épül az országban, melyek ezen a technológián alapulnak. Az elektromos redőnyök alapját a motorizált kialakítás mellett a kapcsolódó intelligens érzékelők adják, melyek képesek folyamatosan monitorozni környezetüket, hogy beállításaink függvényében automatikusan, önműködő formában zárják ki, vagy engedjék át a napsugárzást. Ebben a formában képesek együttműködni például a fűtéssel, a világítással, de akár még a biztonsági protokollhoz is csatlakoztathatók a különféle időkapcsolók mellett, így optimális beállításokkal maguktól működve hozzájárulhatnak otthonunk belső komfortjának kialakításához, növelhetik a lakásbiztonságot, de akár csökkenthetik a rezsiköltségeket is - mindezt olyan extrák mellett, mint például a távoli működtetés, ami akár egyetlen okostelefon és internetkapcsolat segítségével megvalósulhat.


Motorizált redőny

Kulcsszavak amik miatt ránk találtál:

#redony#reluxa#napellenzo#szunyoghalo##arnyekolok#motorosredony#somfi#homeofis#magyarorszag#budapest#akcio#okosotthon#sotetito#ingyenes#ajandek#nyilaszarok#ablakajto#szep#otthon#kepek#fullhd#reszlet#muanyag#aluminium#zsinor#gurtni#pergola#csere#biztonsag#szines#aluminium#zsaluzia#haz#szephaz#takarekossag#kenyelem#kenyelmes 

A motorizált, elektromos redőny egy drágább, ellenben modernebb és kényelmesebb megoldás, aminek központi eleme egy a redőnyszekrényben elhelyezett elektromotor, amit egy speciális távirányítóval gombnyomásra ereszthetünk le, vagy húzhatunk fel. Működése szinte teljesen hangtalan, a redőny palástja pedig ugyanúgy szabályozható, mint a gurtnis megoldásnál.


Gurtnis redőny

A gurtnis mozgathatóság a redőnyök legáltalánosabb és legklasszikusabb megoldása. Lényege, hogy a redőnyszerkezetet egy masszív gurtni segítségével, kézi erővel ereszthetjük le, illetve csévélhetjük fel. A redőny kötelező tartozéka ilyenkor a nyílászáró belső felületére szerelt csiga, mely segíti a gurtni szabályozását, ezáltal gondoskodik a fékezésről is, hogy a redőnypalástot bármilyen helyzetben megállíthassuk az éppen aktuális árnyékolási igényünkhöz igazítva.


Hangszigetelés

Kulcsszavak amik miatt ránk találtál:

#redony#reluxa#napellenzo#szunyoghalo##arnyekolok#motorosredony#somfi#homeofis#magyarorszag#budapest#akcio#okosotthon#sotetito#ingyenes#ajandek#nyilaszarok#ablakajto#szep#otthon#kepek#fullhd#reszlet#muanyag#aluminium#zsinor#gurtni#pergola#csere#biztonsag#szines#aluminium#zsaluzia#haz#szephaz#takarekossag#kenyelem#kenyelmes 

A vastag, tömítőanyaggal vagy légkamrával ellátott redőnylécek a hőmérséklet mellett a zajt is képesek szabályozni. A kinti lármának ugyanis leeresztett redőnynél sokkal több rétegen kell átjutnia, és bár nyilván csak egyfajta erőteljes tompításról van szó, ellenben már ez is óriási segítség lehet sokaknak az alvásminőség növelésére.

E-mail: nyilaszarokotthona@gmail.com

postmester@ablak-ajto-csere.hu

Nyilaszarok Otthona

+36305528619